family_lake

kineret®

kineret®

Werkzame stof: anakinra

Kineret® wordt voor de volgende geregistreerde indicaties ingezet:

 

Reumatoïde artritis (RA)

Kineret is in combinatie met methotrexaat geïndiceerd voor de behandeling van de klachten en verschijnselen van RA bij volwassenen die onvoldoende reageren op enkel methotrexaat.

 

Periodiekekoortssyndromen

Kineret is geïndiceerd voor gebruik bij volwassenen, adolescenten, kinderen in de leeftijd van 8 maanden en ouder met een lichaamsgewicht van 10 kg of meer, voor de behandeling van de volgende auto-inflammatoire periodiekekoortssyndromen:

 

Cryopyrine-geassocieerde periodieke koortsspectrum (CAPS: Cryopyrin-Associated Periodic Syndrome)

Kineret is geïndiceerd voor de behandeling van CAPS, waaronder:

  • Neonataal begonnen inflammatoire multisysteemaandoening (Neonatal-Onset Multisystem Inflammatory Disease = NOMID) / chronisch infantiel neurologisch cutaan articulair syndroom (Chronic Infantile Neurological, Cutaneous, Articular Syndrome = CINCA)
  • Muckle-Wells-syndroom (MWS)
  • Familiair koud auto-inflammatoir syndroom (Familial Cold Autoinflammatory Syndrome = FCAS)
Familiaire Middellandse Zeekoorts (FMF)

Kineret is geïndiceerd voor de behandeling van familiaire Middellandse Zeekoorts (Familial Mediterranean Fever = FMF). Kineret dient, indien gepast, in combinatie met colchicine te worden gegeven.

 

Ziekte van Still

Kineret is geïndiceerd voor gebruik bij volwassenen, adolescenten, kinderen in de leeftijd van 8 maanden en ouder met een lichaamsgewicht van 10 kg of meer, voor de behandeling van de ziekte van Still, waaronder systemische juveniele idiopathische artritis (SJIA) en ‘adult-onset Still’s disease’ (AOSD), met actieve systemische kenmerken van matige tot hoge ziekteactiviteit. Of bij patiënten met voortdurende ziekteactiviteit na behandeling met niet-steroïdale ontstekingsremmers (NSAID’s) of glucocorticoïden.

Kineret kan als monotherapie worden gegeven of in combinatie met andere anti-inflammatoire geneesmiddelen en DMARD’s (disease-modifying antirheumatic drugs).

 

Beschikbare verpakking in Nederland

  • 7 stuks-verpakking waarbij elke voorgevulde spuit Kineret 100 mg/0,67 ml-oplossing voor injectie bevat.

 

U vindt de Kineret bijsluiter op de website van de Geneesmiddeleninformatiebank.